Menu Zoek

"Overzicht hebben en houden op je geldzaken geeft rust."

Stephan (34)

Budgetcursus ‘Een Held Met Geld’

Tijd: 19:00u - 21:15u
Locatie: Stadskantoor gemeente Breda, Claudius Prinsenlaan 10, 4811 DJ Breda
Kosten: Gratis

Vindt u dat u anders met uw geld om zou moeten gaan, zodat u uit uw financiële problemen kunt komen? Of zodat u deze problemen juist kunt voorkomen? Schrijf u dan in voor onze budgetcursus ‘Een Held Met Geld’.

Omgaan met geld

“Geldzorgen? Die los je zelf op, daar praat je niet met anderen over.” Toch vragen mensen zich wel af hoe anderen met geld omgaan. Dan kan het bevrijdend werken om in een groep met uw financiën bezig te zijn. U ontdekt dat u niet de enige bent die vragen heeft over zijn financiële situatie. Dat u erover kunt praten. Dat u met en van elkaar kunt leren. Daarom besteden we in de cursus niet alleen aandacht aan de cijfertjes, maar ook aan de (psycho-) sociale aspecten van omgaan met geld. Tijdens de cursus maken we gebruik van theorie, we oefenen financiële vaardigheden en we kijken hoe u de stof uit de lessen op uw eigen situatie toe kunt passen. Dit doen we in 6 bijeenkomsten. De budgetcursus wordt zowel in de avond als in de middag aangeboden.

Tijdens de cursus komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • het ordenen van de post en de administratie
  • het maken van een budgetplan (per maand en per jaar)
  • allerlei bezuinigingstips
  • het omgaan met reclame, verleidingen en valkuilen
  • assertiviteit
  • geld en gezin (relatie, kinderen, financiële opvoeding)

 

Voor wie?

De budgetcursus ‘Een Held Met Geld’ is voor iedereen van 18 jaar en ouder die graag op een andere manier met zijn geld om wil leren gaan. Voor mensen die niet weten of ze anders met geld kunnen omgaan en hoe ze dat dan moeten doen. Voor mensen in de schuldhulpverlening en voor mensen daarbuiten. Het minimum aantal deelnemers is 9, het maximum aantal deelnemers is 15.

Aanmelden voor deze workshop

Meld u aan voor deze workshop door onderstaand formulier in te vullen. De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht.

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.