Menu Zoek

"De incompany budgetcursus heeft ons zeer geholpen."

Martijn (55)

Voorlichting ‘Geldzorgen op de werkvloer’

Kosten: Op aanvraag

Een medewerker meldt zich regelmatig ziek. Een collega heeft vaak last van concentratieproblemen. Een werknemer vraagt steeds om een voorschot. Dit kunnen aanwijzingen zijn dat de betreffende persoon financiële problemen heeft. Voorlichting op de werkvloer kan dan wellicht erger voorkomen. Wij komen daarvoor graag naar u toe.

 

Weerslag op werkvloer

Het aantal werknemers met financiële problemen is de laatste jaren gestegen. Dat heeft zijn weerslag op de werkvloer. Want medewerkers met geldzorgen zijn vaak stressgevoeliger dan anderen. Zij maken meer fouten, waardoor de arbeidsproductiviteit afneemt. En zij zorgen ervoor dat het ziekteverzuim in het bedrijf toeneemt.

Werkgevers worden steeds vaker geconfronteerd met beslagleggingen door de deurwaarder. Deze werkzaamheden leggen een extra druk bij de salarisadministratie en/of personeelszaken. Dat kost een werkgever geld. Terwijl een (financieel) gezonde werknemer juist bijdraagt aan een positief bedrijfsresultaat.

 

Voor wie?

Wij komen graag naar bedrijven toe om de voorlichting op de werkvloer te verzorgen. We doen dat voor de werknemers in het algemeen, voor de afdeling HRM of de medewerkers van de salarisadministratie.

 

Doelstellingen

  • bewustmaken van de financiële (on)mogelijkheden binnen het eigen budget
  • een kloppend en sluitend budgetplan kunnen opstellen
  • bewustmaken van voorzieningen en inkomensondersteunende regelingen
  • handreikingen doen voor het zelf regelen van (kleine) schulden

 

Wat gaan we doen?

De voorlichting op de werkvloer kunnen we verzorgen in de vorm van een workshop, budgetadviesgesprekken of een (incompany) budgetcursus.

 

Tijdsduur

De tijdsduur bepalen we in overleg. We streven hierin naar maatwerk.

 

Meer weten

Wilt u meer weten over deze workshop? Neem dan contact met ons op.