Menu Zoek

"Super workshop. Nu weet ik wat allemaal belangrijk is."

Chris (18)

‘Hoera, eindelijk 18 jaar!’

Kosten: Gratis

Als je 18 jaar bent geworden, mag je opeens veel meer. Zelf een abonnement afsluiten, eindelijk de kroeg in en zelf je vakantie boeken. Maar je hebt dan ook meer verantwoordelijkheden. Je moet met van alles rekening houden. Je hebt opeens betalingsverplichtingen, wordt als volwassene behandeld en je moet van alles regelen. Wil je hier meer over weten of ben je hier onzeker over? Schrijf je dan in voor de workshop ‘Hoera, eindelijk 18 jaar!’.

Als het goed is, hebben je ouders je al verteld wat je als 18-jarige mag én moet. Dan weet je dus dat je zelf je zorgverzekering moet regelen, of je studiefinanciering moet aanvragen. Dat jíj een betalingsverplichting hebt als je iets gekocht hebt. Het kan zijn dat je daarover graag meer wilt weten. Grip op geld Breda maakt jou graag een stuk wijzer op dit gebied.

 

Voor wie?

De workshop ‘Hoera eindelijk 18 jaar!’ is voor iedereen van (bijna) 18 jaar die nog niet goed weet waar hij of zij dan rekening mee moet houden.

 

Wat gaan we doen?

In deze workshop bespreken we de onderwerpen die belangrijk worden als je bijna 18 wordt of net 18 jaar geworden bent. Denk aan onderwerpen zoals: school, op jezelf gaan wonen, werken, rijbewijs, verzekeren als je thuis woont, lenen en schulden. Tijdens de workshop krijg je informatie over al deze onderwerpen. Je kunt natuurlijk ook je eigen ervaringen delen en leren van elkaar. Niet achterover leunen, maar actief meedoen!

 

Aanmelden voor deze workshop

Meld u aan voor deze workshop door onderstaand formulier in te vullen. De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht.

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.