Menu Zoek

"De workshop 'Goed uit elkaar' heeft ons erg geholpen om alles netjes te regelen."

Carlo (60)

Goed uit elkaar

Locatie: IMW, Willemstraat 20 Breda
Kosten: Gratis

Denk je aan scheiden…

… en wil je weten wat dit voor jou betekent?
Geef je dan op voor ‘Goed uit elkaar’.
Er zijn vier thema-avonden.
Aan het eind van elke avond krijg je een naslagwerk mee over het onderwerp van die avond. Voor deelname hoef je niet te betalen.

Op de eerste thema-avond zet je de voor- en nadelen van bij elkaar blijven of scheiden voor jezelf op een rij. Maatschappelijk werkers, gespecialiseerd in ouderschapsreorganisatie, begeleiden je hierin.

Kinderen staan centraal op de tweede thema-avond: hoe vertel je hen dat je gaat scheiden, hoe ondersteun je hen. En hoe ga je samen verder met de opvoeding. Welke boeken en websites kun je raadplegen. Onze jeugdwerkers van het CJG geven je hierover advies.

Op de derde thema-avond worden de financiële gevolgen besproken. Je komt meer te weten over voorzieningen van de overheid, wetten en regelingen. Zoals belastingen, toeslagen, kinderbijslag, alimentatie, uitkeringen en pensioen. Wat je moet doen bij een eigen huis en hoe je verzekeringen splitst. Een sociaal raadsman geeft hierover informatie.

Tenslotte komt een advocaat op de vierde thema-avond uitleg geven over de echtscheidingsprocedure, de gang naar de rechtbank, samenwonen en co-ouderschap, alimentatie en schulden en het ouderschapsplan.

Plaats van de bijeenkomsten: IMW, Willemstraat 20, 4811 AL Breda (vlakbij het NS station)

Aanmelden voor deze workshop

Meld u aan voor deze workshop door onderstaand formulier in te vullen. De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht.

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.