Menu Zoek

"We weten nu
beter hoe we
financiële
problemen
kunnen
voorkomen."

Esmeralda (38) en Pim (40)

Grip op geld Breda

Grip op geld Breda is een samenwerking van organisaties die geldzorgen voorkomen en oplossen.

Over Grip op geld Breda

 

Wie zijn wij

De medewerkers van Grip op geld Breda zijn gespecialiseerd in geldzaken. Naast ons werk voor Grip op geld Breda werken wij bij diverse organisaties die zich bezighouden met het voorkomen van geldzorgen en het oplossen van (complexere) financiële problemen. We zijn onderdeel van Zorg voor Elkaar Breda en werken onder andere bij het Buro Sociaal Raadslieden, de Kredietbank West-Brabant en het Instituut voor Maatschappelijk Welzijn.

 

Wat doen wij

Binnen Grip op geld Breda bundelen we onze krachten om u met adviezen en workshops te helpen uw geldzaken op orde te houden. Of die van uw klant of werknemer. Onze ervaring leert dat grip op geldzaken rust biedt en veel problemen kan voorkomen. Ons doel is dan ook om alle inwoners van Breda zo zelfredzaam mogelijk te maken. En we bieden ondersteuning als het even niet zelf lukt. We richten ons direct op de inwoners van Breda en doen dit ook indirect via scholen, werkgevers en professionals. Ons aanbod is dan ook voor iedereen. En we breiden dit graag samen met u verder uit.

 

Waar zitten wij

Grip op geld Breda heeft geen eigen kantoor. We bieden u onze informatie zo veel mogelijk digitaal aan, via deze website en Twitter. Zo krijgt u gerichte informatie en komt u eenvoudig met ons in contact. Voor persoonlijke afspraken, zoals budgetadviesgesprekken en workshops, gebruiken we diverse locaties in Breda.

 

Hoe werkt deze website

Onze website is activerend opgebouwd: u kunt zelf aan de slag om een financieel actieplan te maken. Daarbij zijn we uitgegaan van life-events: gebeurtenissen in uw leven die een grote impact hebben op uw financiën. Dit zijn vaak momenten waarop u zich opnieuw verdiept in uw geldzaken en op zoek gaat naar informatie, advies of ondersteuning. We hebben gekozen voor de situaties ‘ontslag’, ‘pensioen’, ‘op jezelf wonen’ en ‘uit elkaar gaan’. Als u voor een van deze situaties kiest, krijgt u meteen alle tips en adviezen te zien die bij dit onderwerp horen. Door in het menu aan te vinken welke situaties op u van toepassing zijn, blijven alleen de relevante tips over. Dit is uw persoonlijke financiële actieplan. Speelt er geen specifieke gebeurtenis in uw leven, dan kunt u ook aan de slag via het algemene actieplan.

De tips en adviezen zijn een combinatie van verwijzingen naar landelijke websites en naar Bredase regelingen en voorzieningen. Hebt u naar aanleiding van een tip nog vragen, dan kunt u die digitaal aan ons stellen. Bij elke tip staat hiervoor een knop. Op de pagina Workshops vindt u ons uitgebreide aanbod, waarvoor u zich direct kunt aanmelden. De workshops zijn ook als tips verwerkt in de actieplannen.

 

Contact

Hebt u een vraag of opmerking? Of wilt u meer informatie over Grip op geld Breda? Neem dan gerust contact met ons op.

Stel uw vraag

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.