Menu Zoek

"Spannend,
interactief,
afwisselend,
luisteren,
zien en doen.
Echt cool."

Marco (14)

Voor scholen

Grip op geld Breda biedt voor de verschillende lagen van het onderwijs workshops en activiteiten aan

Voor scholen

Steeds meer jongeren hebben te maken met schuldenproblematiek. Wie al vroeg met geld heeft leren omgaan, blijkt later minder snel in de financiële problemen te komen. Daarom is het belangrijk dat wij kinderen en jongeren actief benaderen. Het liefst al op jonge leeftijd. Met financiële educatie op school kunnen we wellicht voorkomen dat zij zich in de schulden steken.

Grip op geld Breda biedt voor de verschillende lagen van het onderwijs activiteiten aan.

 

Basisonderwijs

Wij verzorgen gastlessen over omgaan met geld. De kenmerken van deze lessen zijn: interactief, afwisseling, luisteren, zien en doen. Tijdens de landelijke Week van het geld organiseren we tevens diverse activiteiten zoals educatieve theatervoorstellingen. Leerlingen, docenten en ouders zijn hier van harte welkom.

 

Voortgezet onderwijs

Wij verzorgen gastlessen en/of workshops over geld, omgaan met geld of over schulden. Kenmerken: interactief, afwisseling, luisteren, zien en doen. We sluiten hierin aan bij de belevingswereld van de doelgroep. Interventies passen we aan het puberbrein aan.

 

Middelbaar beroepsonderwijs

Wij verzorgen gastlessen en/of workshops over geld, omgaan met geld of over schulden.

Met ‘Hoera eindelijk 18 jaar’ verzorgen wij ook een specifieke voorlichting voor iedereen die bijna 18 wordt of net is geworden. Samen met deze jongeren praten we over de onderwerpen die heel relevant zijn als je 18 jaar wordt: school, op jezelf gaan wonen, werken, rijbewijs, lenen en schulden. De jongeren krijgen informatie die aansluit bij hun belevingswereld. Zij hebben de mogelijkheid om ervaringen te delen en te leren van elkaar. Niet achterover leunen, maar actief meedoen! Jongeren kunnen zich ook buiten school om inschrijven voor deze voorlichting.

 

Financieel spreekuur

Met het financieel spreekuur willen we het financieel bewustzijn en de financiële zelfredzaamheid van mbo’ers vergroten. We willen voorkomen dat zij in de schulden raken. Hen inlichten over wat zij moeten doen als ze geen raad meer weten. Dit project voeren we samen uit met Avans Hogeschool Breda en een steeds groter wordende groep mbo onderwijsinstellingen.

Neem contact met ons op als u een vraag heeft, een aanbod op maat wenst of meer informatie wilt hebben.