Menu Zoek

"Geldzorgen op de werkvloer kan ik nu veel beter oplossen."

Martijn (55)

Voor werkgevers

Een (financieel) gezonde werknemer draagt bij aan een positief bedrijfsresultaat

Voor werkgevers

Een medewerker die zich regelmatig ziek meldt, concentratieproblemen heeft of vraagt om een voorschot: dit kunnen aanwijzingen zijn dat een medewerker financiële problemen heeft.

 

Geldzorgen op de werkvloer

Het aantal werknemers met financiële problemen is de laatste jaren gestegen en dat heeft zijn weerslag op de werkvloer. Werknemers met geldzorgen zijn vaker stressgevoeliger, hebben een hoger ziekteverzuim en maken meer fouten waardoor de arbeidsproductiviteit afneemt. Daarnaast worden werkgevers vaker geconfronteerd met beslagleggingen door de deurwaarder. Deze werkzaamheden leggen een extra druk bij de salarisadministratie en/of personeelszaken. Dat kost een werkgever geld. Een (financieel) gezonde werknemer draagt bij aan een positief bedrijfsresultaat.

 

Wij kunnen helpen

Grip op geld Breda kan u helpen bij praktische vragen, bijvoorbeeld bij loonbeslag, of toeleiding naar (schuld)hulpverlening van uw medewerker. Daarnaast bieden we de workshop Geldzorgen op de werkvloer aan. Deze workshop is geschikt voor medewerkers van de afdeling HRM of de salaris administratie. In de workshop is er onder andere aandacht voor de regels rondom (loon)beslag, inkomensondersteunende regelingen en voorzieningen en wat u als werkgever kunt doen bij het regelen van kleine schulden.

Wilt u meer informatie, neem dan gerust contact met ons op.