Menu Zoek

"Goede tips om geldproblemen bespreekbaar te maken."

Wim (32)

Workshop ‘Signaleren schulden’

Kosten: Gratis

Praten over schulden en financiële problemen is nog steeds lastig. Toch kunt u soms uit signalen opmaken, dat er meer aan de hand is dan een maandje verkeerd budgetteren. Professionals en vrijwilligers die met en voor mensen werken, zien de laatste tijd de schuldenproblematiek onder alle lagen van de samenleving toenemen. Zij kunnen baat hebben bij deze workshop. Die biedt inzicht in de problematiek en geeft handvatten om de signaalfunctie goed op te kunnen pakken.

 

Vroegsignalering

Schuldenproblematiek komt niet meer uitsluitend voor in armere milieus. In alle lagen van de bevolking hebben mensen ermee te kampen. Dit hardnekkige probleem heeft meestal verschillende achterliggende oorzaken. Het staat bovendien vaak de aanpak van andere problemen in de weg. Mensen trekken dikwijls te laat aan de bel. Ze schamen zich ervoor. Of ze weten niet waar ze moeten aankloppen voor hulp. Vroegsignalering wordt hierdoor steeds belangrijker.

 

Doelgroep

De workshop ‘Signaleren schulden’ is bedoeld voor professionals en vrijwilligers die met mensen werken en financiële problemen kunnen signaleren. Bijvoorbeeld medewerkers van een salarisadministratie, de huurincasso, CJG, GGZ, vrijwilligers bij WIJ en docenten.

 

Doelstellingen

  • inzicht krijgen in het ontstaan van financiële problemen
  • leren signaleren van schulden
  • bespreekbaar maken van financiële problemen
  • casusoefening en -bespreking

 

Aanbod

‘Signaleren schulden’ is een interactieve workshop. Wij brengen daarin oorzaken, signalen en gevolgen van schulden in beeld. We oefenen het herkennen van financiële problemen in een casus. We blijven zo dicht bij de praktijk.

 

Tijdsduur

De tijdsduur bepalen we in overleg. We streven hier naar maatwerk.

 

Aanmelden voor deze workshop

Meld u aan voor deze workshop door onderstaand formulier in te vullen. De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht.

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.